Logo

Pırasa Yemeği Tarifi


7 ay önce
346 kez görüntülendi

Reklamlar

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa, öneli bir kış sebzesi, hem çok lezzetli hem de çok faydalı… Yemeği de çok lezzetli oluyor. Üstelik yapılışı da oldukça kolay… Ben tüm malzemeyi direk çiğden koyuyorum. Tek tek kavurmadan. Çok güzel bir tat çıkıyor ortaya. Şimdi kendi yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.

MALZEMELERİ:
1 kg. pırasa
2 tane havuç
3 tane domates
Yarım çay bardağı pirinç
Sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
pirasa yemegi
YAPILIŞI:
Pırasalarımızın üst kabuklarını temizleyip, verev şeklinde doğruyoruz.

Havuçlarımızı da soyuyoruz ve onları yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.

Domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz.

Tencereye pırasalarımızı koyuyoruz. Üzerine havuçlarımızı ekliyoruz. Onu da üzerine domateslerimizi koyuyoruz.

Üstlerine sıvı yağ gezdiriyoruz. Tuz atıyoruz.

Ocağımızı kısık ateşte açıyoruz ve kapağı kapalı olarak önce domatesin suyunda pişiriyoruz. Domatesler suyunu çekince pırasaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz.

Tuzunu kontrol ediyoruz. Eğer gerekirse tuz atıyoruz ve sebzelerimiz yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Piştikten sonra biraz dinlendirip, ister soğuk istersek de sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri