Logo

Pirinç Pilavı Yapılışı


3 yıl önce
1.881 kez görüntülendi

Reklamlar

Pirinç Pilavı Yapılışı:

Malzemeleri: 2,5 su bardağı pilavlık pirinç

3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu

Yarım paket margarin veya 125 gram tereyağı

Tuz

Arpa veya Tel Şehriye

 

Yapılışı: – Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra, el dayanabilecek kadar tuzlu ılık suda ıslatalım. Su soğuyunca suyunu pirinçlerin çinkosu iyice aksın.

- Teflon tencerede margarin yağını eriterek  pirinçleri ilave edelim vekavurmaya başlayalım. Ara sıra karıştırmak şartı ile pirinçleri kırmadan iyice kavuralım.

pirinç pilavı

-  Pirinçler tane tane olunca kararınca tuz ve üst seviyesine çıkacak kadar kaynar suyu bir seferde tencereye ekleyelim. Pirinçleri düzleyelim.  Daha sonra ağzı kapalı olarak kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim.

- Pirinçler suyunu çekince ateşi söndürüp, tencerenin ağzını açmadan 15 dakika demlendirelim.

- Bir kevgirle veya tahta bir kaşık ile karıştıralım.

 

Püf Noktası:  1- Ilık su kullanın. Sıcak veya  soğuk su pirinç pilavının sert olmasını sağlar.

2-Biraz sıvı yağ ekleyin, hem margarin veya tereyağının yanmasını engeller hem de pirinçlere parlaklık verir.

3- Pirinçleri biraz sıcak suda bekletirseniz pilavın tane tane olmasını sağlarsınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri