Logo

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi


1 yıl önce
1.081 kez görüntülendi

Reklamlar

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi
Kabak, en sevdiğim sebzelerin başında geliyor. Her mevsimde bulunmasından dolayı da her zaman yapıyorum. Hemen hemen her türlü tarifini de yapmaya çalışıyorum. En sık yaptıklarımdan biri bu oldukça pratik olan Pirinçli Kabak Yemeği… Çok hafif bir yemek oluyor. Özellikle yoğurt ile birlikte çok güzel gidiyor.
MALZEMELERİ:
4-5 tane Kabak
1 tane soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı Pirinç
Sıvı yağ
Maydanoz
pirincli kabak yemegi
YAPILIŞI:
Öncelikle kabaklarımızı soyuyoruz. Ardından yuvarlak veya yarım ay şeklinde doğruyoruz. Kuru soğanımızı da soyup, yemeklik doğruyoruz.

Tencereye sıvı yağı koyup, ocağı açıyoruz. Soğanlarımızı ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Hafif pembeleştikten sonra Salçayı ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Daha sonra kabaklarımızı ilave ediyoruz. Ocağımızı kısıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Arada bir karıştırarak kabaklarımızın da kavrulmasını sağlıyoruz.

Bu arada pirincimizi yıkıyoruz. Kabaklar suyunu çektikten sonra yani beş altı dakika sonra pirinçlerimizi ilave ediyoruz ve üzerlerine iki su bardağı sıcak su ekliyoruz.

Tuzunu ilave ediyoruz. Kısık ateşte kabak ve pirinçlerimiz güzelce yumuşayana kadar pişiriyoruz. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise sunuyoruz.

Pirinçli Kabak Yemeği hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri