Logo

Pişi Tarifi


1 yıl önce
1.171 kez görüntülendi

Reklamlar

Pişi Tarifi
Özellikle hafta sonları kahvaltıları için sıklıkla yaptığım bir hamurişi bu… Ailece çok seviyoruz. Ailem ve varsa misafirlerim sabah bu pişilerin kokusuyla uyandıklarında çok mutlu oluyorlar. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bu lezzetli pişilerin ister sade çayla yiyin, isterseniz de içini açıp, peynir, domates veya da reçel sürüp yiyin. Her türlü çok lezzetli oluyor. Ayrıca sadece kahvaltı için değil gün içinde atıştırmalık olarak da çok güzel giden bu lezzetli pişileri biran önce yapmanızı tavsiye ediyorum.
MALZEMELERİ:
10 gr. yaş maya
1 çay kaşığı toz şekeı
1,5 su bardağı ılık su
Yaklaşık 3-4 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
pisi
YAPILIŞI:
Mayayı toz şekerle birlikte kabarması için parmak dayanacak kadar ılık suyun içinde 15 dakika bekletin. 2,5 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin, ortasını havuz biçiminde açın.

Tuzu üzerine serpeleyin. Mayalı suyu ve yoğurdu unun ortasına koyun, paımak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Yoğurma kabına çarpa çarpa cıvık bir hamur hazırlayın.

Hamuru sıcak bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın. Elinizi yağlayıp hamurdan yuvarlak veya kare parçalar hazırlayın. Bol kızgın yağda kızartın.

Sıcak sıcak servis yapın.

Pişi hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri