Logo

Pıt Pıtı Çorbası


3 yıl önce
2.241 kez görüntülendi

Reklamlar

Pıt Pıtı Çorbası
Malzemeleri:
1 yemek kaşığı salça veya 2 adet domates
1 adet küçük boy kuru soğan
5 su bardağı et suyu
1 çay bardağı kepekli bulgur
Zeytinyağı
Kekik, nane
Tuz

Yapılışı:   Domatesler ve soğan rendelenir, bir tencere içerisinde zeytinyağında kavrulur (salça kullanılacaksa aynı işlem salça ile yapılır). Et suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bulgur ilave edilir, tuz eklenir. Ara ara karıştırarak çorba kıvamı alması sağlanır. Üzerine kekik ve nane serpilerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

pıt pıtı çorbası

 

Not: İftar sofralarınız için denemenizi tavsiye edeceğim bir çorbadır. Kepekli bulgur ile yapılır çok lezzetli olur. Adıyaman yöresine ait bir yöresel yemek tarifidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri