Logo

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi


7 ay önce
320 kez görüntülendi

Reklamlar

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi

Tam mevsiminde olduğumuz sebzelerden biri de kereviz… Çoğu kişi sevmese de aslında çok lezzetli ve de çok faydalı bir sebzedir. Bu gün kerevizi yine mevsiminde olduğumuz bir meyve ile birlikte yapacağız. Çok yakışıyor. Üstelik yapılışı da oldukça pratik… Yemeğe misafiriniz varsa çok güzel bir zeytinyağlı sunum da olabilir. Kereviz yemeyenlerin bile hoşuna giden bir yemek bu. Mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELERİ:
1 kg. kereviz
2 tane patates
1 tane havuç
1 tane soğan
1 barak taze sıkılmış portakal suyu
1 tane kesme şeker
Zeytinyağı
Tuz
Kerevizi bekletmek için limon suyu
portakalli kereviz
YAPILIŞI:
Kerevizimizi soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Doğradıklarımızı hemen limon sıkılmış suya atıyoruz ki kararmasın.

Bu arada soğanımızı soyuyoruz ve yemeklik doğruyoruz. Patateslerimizi soyuyoruz ve onları da küp küp doğruyoruz. Havucumuzu soyuyoruz ve yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.

Portakal suyumuzu sıkıyoruz.

Tencereye zeytinyağı koyuyoruz ve soğan ile havucu atıp, karıştırarak, kavuruyoruz. Soğanlarımız hafif pembeleştikten sonra kerevizlerimizi limonlu sudan alıp, ekliyoruz. Patateslerimizi de katıyoruz. Bunlar hafif sararana kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.

Kesme şekeri ekledikten sonra da portakal suyumuzu ekliyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Eğer portakal suyu pişirmek için yeterli gelmezse 1-1,5 bardak da sıcak su ekliyoruz. Sebzelerimiz güzelce yumuşayana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Piştikten sonra dinlendiriyoruz ve ister sıcak, istersek de soğuk olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri