Logo

Portakallı Revani Tarifi


3 yıl önce
6.809 kez görüntülendi

Reklamlar

Portakallı Revani Tarifi
Portakallar tezgahlarda sulu sulu görünmeye başlamışken bir tane portakallı tatlı tarifi vermeden geçmek istemedim. Benim sıklıkla yaptığım ve çocuklarımında çok sevdiği portakallı revani çok güzel bir tatlı tarifi… Portakal gerçekten revaniye çok yakışıyor. Misafirlerime de ikram ettiğimde bayılıyorlar. Yemekli misafirlerim olduğunda da yemeklerden sonra genellikle ikram ettiğim tatlıların başında bu tarif geliyor.
MALZEMELERİ:
3 tane yumurta
2 çay bardağı portakal suyu
1 tane portakal kabuğunun rendesi
2 bardak un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 bardak irmik
1 tane kabartma tozu
ŞURUBU İÇİN:
2 bardak su
3 bardak toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
portakalli revani
YAPILIŞI:
Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kırıyoruz ardından şekerimizi ilave ediyoruz. İyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra irmik, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu nu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra ununu azar azar ilave ederek sürekli çırpıyoruz. Son olarak kabartma tozunu ilave ediyoruz ve son kez iyice çırpıyoruz. Fırın tepsimizi yağlıyoruz ve hazırladığımız hamuru içine döküyoruz. Fırınımızı 180 dereye getiriyoruz ve tepsiyi fırına veriyoruz. Üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. İçini kontrol için kürdan kullanabilirsiniz. Tabiki de fırını çok açmamak gerekir. Çünkü istenildiği gibi kabarmaz. Piştikten sonra soğuması için fırından çıkarıyoruz. Gelelim şurubumuzun hazırlanmasına tenceremizin içine su ve şekerimizi koyup, altını açıyoruz. Bu şekilde karıştırarak 5-6 dakika kaynatıyoruz. Portakal suyunu da katıyoruz ve bu şekilde de 5 dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz. Revanimiz soğuduktan sonra sıcak şerbeti üzerine döküyoruz. Dilimleyerek servise sunuyoruz. İsterseniz şerbetini dökmeden de dilimleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. Gamze özçelik diyor ki:

    Süperr

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri