Logo

Pratik Lahmacun Tarifi


2 yıl önce
2.170 kez görüntülendi

Reklamlar

Pratik Lahmacun Tarifi
Lahmacunu Türk milleti olarak çok severiz… Evde yapmak biraz zor olunca dışarıdan söylemek zorunda kalırız. Fakat bu vereceğim tarif, çok kolay ve çok lezzetli bir lahmacun tarifi… Çünkü lavaştan yapılıyor. Yani ayriyetten hamur yoğurmaya gerek kalmıyor. Bizim ailede çok sık yapılır ve çok sevilerek yenir. Yağlı da olmuyor. Yanına bol yeşillik domates ve tabi ki bol köpüklü bir ayranla muhteşem gidiyor. Hepinize afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
6 tane lavaş
450 gr. dana kıyma (döş olursa çok daha iyi oluyor.)
1 tane yeşil biber
1 tane soğan
1 çorba kaşığı salça (biber-domates karışımı da olabilir.)
2 diş sarımsak
Maydanoz (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kimyon
pratik lahmacun
YAPILIŞI:
Öncelikle soğanımızı soyup, rendeliyoruz. Sarımsaklarımızı da aynı şekilde soyup rendeliyoruz. Maydanoz kullanıyorsak güzelce yıkıyoruz ve çok ince kıyıyoruz. Biberlerin de tohum kısımlarını aldıktan sonra onları da çok ince doğruyoruz. Bu malzemeleri kıyma ile birlikte bir kaba alıyoruz. Salçayı ekliyoruz. Tuzunu ve baharatlarını katıyoruz. Çok güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Tüm malzemelerin tatları birbirine geçmeli… Daha sonra lavaşımızın birini alıyoruz ve harcımızdan üzerine koyup, yayıyoruz. Kapaklı bir tava alıyoruz. Teflon olursa çok iyi olur. Lahmacunumuzu koyup, kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz. Bu arada altını kontrol edin fakat kapağı da çok sık açmayın. Buharı kaçmasın. Daha sonra lahmacunlarımızı servis tabağına alıyoruz ve sıcak olarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri