Logo

Pudingli Kek Tarifi


2 yıl önce
1.780 kez görüntülendi

Reklamlar

Pudingli Kek Tarifi
Sütle karıştırdığımız toz pudingin keke çok yakıştığını tahmin edermisiniz bilmiyorum. Ben etmezdim. Bir arkadaşımda yedim ve tadına bayıldım. Puding toz halde kullanılıyor ve keke inanılmaz bir aroma veriyor. Özellikle de muzlu puding çok yakışıyor. Yapılışı oldukça pratik bu keki çay saatleriniz için biran önce aileniz ve misafirlerinize yapmalısınız. Emin olun çok beğeni alacaksınız.
MALZEMELERİ:
1 bardak süt
1 bardak şeker
3 tane yumurta
1 bardaktan biraz az sıvı yağ
1 paket toz muzlu puding
1 kabartma tozu
1 vanilya
2,5 bardak un
ÜZERİNE:
Pudra şekeri
pudingli kek
YAPILIŞI:
Her kekte olduğu gibi yumuralarımızı karıştırma kabına kırıyoruz. Daha sonra şekeri ekleyerek, iyice köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.

Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya ve toz halde pudingimizi katarak çırpmaya devam ediyoruz.

Kabartma tozu ve unumuzu eleyerek katıyoruz. Bu aşamada mikserin en kısık derecesinde çırpıyoruz. Tüm malzemeler iyice karışınca kek kalıbımızı yağlıyoruz ve çok az un serpiyoruz.

Harcımızı kalıbımıza döküyoruz. 170 derecede ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz. Süre vermek istemiyorum. Her fırın farklı pişiriyor. Bu yüzden kontrollü olun. İlk on dakika fırın kapağını açmayın.

Daha sonra kürdan ile kontrol edebilirsiniz.

Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı gittikten sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine pudra şekeri eleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri