Logo

Puf Puf Kabak Kızartması Tarifi


1 yıl önce
1.395 kez görüntülendi

Reklamlar

Puf Puf Kabak Kızartması Tarifi

Kabak kızartmasını, çok daha lezzetli ve puf uf yapmaya ne dersiniz? Üstelik bunu yapmak çok da kolay. Kabartma tozu ve un ile çok güzel oluyor. İçi puf puf, dışı çıtır çıtır bir lezzet çıkıyor ortaya… Yaptığınızda aileniz ve siz çok seveceksiniz. Hatta misafir için de çok uygun bir lezzet. Bir an önce denemenizi öneriyorum. Yapılışı da oldukça pratik. Buyurun tarifimize…

MALZEMELERİ:
2-3 tane kabak
1 çay bardağı süt
1 tane yumurta
4 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
pofuduk kabak kizartmasi
YAPILIŞI:
Öncelikle kabaklarımızı bir güzel yıkıyoruz ve kuruluyoruz. Ardından çizgili olarak soyuyoruz ve yuvarlak yuvarlak doğruyoruz. Bir kaba sütümüzü koyuyoruz ve kabaklarımızı içine atıyoruz. Kabın üzerini streç filmle kapatıp, yaklaşık bir saat kadar bu şekilde buzdolabında bekletiyoruz.

Bir saat sonunda sütün içindeki kabakları alıyoruz. Sütümüzü atmıyoruz ve içine yumurtamızı kırıyoruz. Unumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz. Kabartma tozumuzu katıp, bir güzel çırpma teli ile karıştırıyoruz.

Tavamıza sıvı yağımızı koyup, kızdırıyoruz. Ardından kabaklarımızı hazırladığımız sosa buluyoruz ve kızgın yağda arkalı önlü bir güzel kızartıyoruz.

Havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıyoruz ki fazla yağları gitsin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri