Logo

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi


2 yıl önce
989 kez görüntülendi

Reklamlar

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi
Aslında bu çok lezzetli bir köfte tarifi… Patates püreli ve tepsiye yayılan bu köfteyi biz ailece çok seviyoruz. Çok sık olmasa da çoğunlukla yapıyorum. Yanına pirinç pilavı ve bol yeşillikli salata ile çok güzel bir menü olşturuyoruz. Bu lezzetli kebap, çok güzel misafir yemeği de olabilir. Öncelikle görüntüsüyle gözlerinizi doyuran bu lezzetli tarif, tadıyla da misafirlerinizden tam not alacaktır. Buyrun tarife. Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. dana kıyma
1 tane yumurta
1 tane soğan
Birkaç dal maydanoz
3 diş sarımsak
3-4 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Arzuya göre pul biber
PÜRESİ İÇİN:
5 tane patates
2 bardak süt
1 bardak kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Tuz
SOS İÇİN:
1 dolu yemek kaşığı salça
ÜZERİNE:
Domates ve biber dilimleri
pureli tepsi kebabi
YAPILIŞI:
Püre için patateslerimizi yıkıyoruz ve tencereye su ile beraber koyup, ocağın alını açıyoruz. Haşlanmak üzere bırakıyoruz.

Köftemiz için, kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz. Soğanımızı rendeliyoruz ve yumurtayı ikisinin yanına kırıyoruz. Maydanozumuzu yıkayıp, incecik kıyıyoruz ve ekliyoruz. Bayat ekmek içlerini rondodan geçirip, ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve kullanıyorsak pul biberi de ekleyip, güzelce yoğuruyoruz.

Hazırladığımız köftemizi fırın tepsimize güzelce yayıyoruz. Üzerine sosu için, iki bardak sıcak suyun içinde salçamızı eritiyoruz ve köftemizin üzerine döküyoruz. Fırınımızı 170 derecede ısıtıyoruz ve köftemiz kızarana kadar pişiriyoruz.

Patatesler haşlandıktan sonra soyuyoruz. Ardından doğruyoruz. İçine tuz ve margarini koyup, ezerek püre haline getiriyoruz. Daha sonra yavaş yavaş sütünü ekleyerek ocağın üzerine alıyoruz ve birkaç dakika pişirip, altını kapatıyoruz. En son kaşar rendesini ekleyip, harmanlıyoruz.

Köftemiz kızardıktan sonra fırından alıyoruz ve püremizi üzerine yayıyoruz. Onun da üzerine domates ve biber dilimlerini koyup, tekrar fırına veriyoruz. Sebzelerimiz pişene kadar fırında tutuyoruz.

Daha sonra sıcakken dilimleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri