Logo

Radika ve Hindiba Çorbası


2 yıl önce
991 kez görüntülendi

Reklamlar

Radika ve Hindiba Çorbası

Bu tarif çok eski bir uygulamadır. Cumhuriyet öncesi İstanbul’da iftar sofralarında ikram edilmiştir. Orijinal tarifte önce un ve yağ kavrulmakta; sonra su ve limon eklenmektedir. Diğer deyişle meyane yapılmaktadır.

Malzemeleri:

2 demet radika veya hindiba

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet limon

4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Radika veya hindibaların varsa sarı yapraklarını ayıklayın, köklerini kesin. Kesilmiş kısımlara bıçakla yaklaşık 1 santim derinliğinde artı şeklinde yarıklar açın. Bol su içinde yarım saat bekletip güzelce yıkayın.

radika çorbası
2. Harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suda radikaları yumuşayıp diri kalacak şekilde, tencereye kapak örtmeden haşlayın. Sudan alıp süzgüde süzülmeye bırakın. Haşlama suyundan 2 bardak saklayın.
3. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırın. Zeytinyağını sürün.
4. Kızgın yağlı tavada, kabaca kıyılmış radikaları hafif çıtır hale gelinceye kadar kavurup hazır edin.
5. Ayrı bir tencereye 2 bardak radika haşlama suyu, 2 bardak normal su koyun. Orta ateşte kaynatın.
6. Bir çanağın içinde unu 1 çay bardağı su ile karıştırın. Hazırladığınız bulamacı bir yandan tel süzgeçten geçirerek azar azar kaynayan suya katarken öte yandan devamlı karıştırın. Tereyağını, tuzu ve limonu katıp ocağı kısın. Un kokusu gidinceye kadar karıştırarak kaynatma işlemini sürdürün. Çorbaya kıvam buldurun.
7. Çorba kıvam bulunca kavrulmuş radikaları katın. Yaklaşık 5 dakika daha kaynatmayı sürdürüp ocağı kapatın.
8. Çorbayı servis kaselerine taksim edin. Üzerlerine birer kaşık dövülmüş ceviz gezdirin. Pul biber serpiştirip sofraya verin.

Not: Çorbaya isterseniz 1 yemek kaşığı domates salçası katabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri