Logo

Revani Tarifi


2 yıl önce
1.192 kez görüntülendi

Reklamlar

Revani Tarifi
Evde yapılabilecek en pratik şerbetli tatlı revanidir. Hamuru güzelce kabardığında harika bir tat çıkar ortaya… Ayrıca yemeğe davetli dostlara da sunulabilecek güzel bir tatlıdır. Hatta bayram da bile yaparak sevdiklerinize sunabilirsiniz. Şerbeti direk dökeceğiniz gibi eğer sıcakken bozulmadan dilimleyebiliyorsanız ondan sonra dökerseniz daha da güzel çekebilir.
MALZEMELERİ:
2 su bardağı irmik
6 yemek kaşığı un
3 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 tane limon kabuğu rendesi
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
ŞERBETİ:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
revani
YAPILIŞI:
Şerbeti hazırlayalım ki soğusun. Tenceremizin içine üç su bardağı suyu koyuyoruz. ardından iki buçuk su bardağı toz şekeri ilave ediyoruz. İkisini birden sürekli karıştırarak orta ateşli ocakta pişiriyoruz. kaynayıp, kıvamını aldıktan sonra üç damla limon suyu sıkıp, altını kapatıyoruz. Gelelim hamurunun hazırlanmasına. Karıştırma kabına yumurtalarımızı kırıyoruz. Ardından şekeri ilave ediyoruz ve köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvıyağını, bir bardaktan biraz az sütünü, limon kabuğu rendesini, kabartam tozunu ve vanilyasını ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Altı kaşık ununu eleyerek ekliyoruz ve iyice çırparak güzel bir kek hamuru elde ediyoruz. Borcamımızı yağlıyoruz. Ardından hamurumuzu içine döküyoruz. 170 derecede ısıttığımız fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. içini yine kürdanla kontrol edebilirsiniz. Fırından aldıktan sonra sıcak keke soğumuş şerbeti döküyoruz. Şerbetini çekip, soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri