Logo

Saç Kavurma


3 yıl önce
1.433 kez görüntülendi

Reklamlar

Saç Kavurma

Malzemeleri: - Yarım Kilogram kuzu eti
- 2 orta boy kurusoğan
- 2 adet olgun domates
- 3 adet sivri biber
- 50 gram tereyağı
- 4 diş sarımsak
- Bir miktar süt
- Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik ve pul biber

Saç Kavurma Yapılışı: Etimizi seçerken kuzunun but kısmından tercih etmenizi öneririm. %20 oranında yağı bulunursa daha lezzetli bir kavurma yeriz. Kuru soğanı ince ince doğrayalım. Sarımsakları da ince olarak doğrayalım. Daha sonra domatesleri küçük küçük ve biberleri de halka halka doğrayalım.

Etleri minik kuş başı olacak şekilde doğrayalım. Çöp şişteki boyutta olması yeterli. İlk önce etleri marine edelim. Bunun için bir kap içine ay çiçek yağı, süt, tuz, kekik, karabiber, doğranmış kuru soğan koyalım ve güzel bir şekilde yoğuralım. Bir gece buz dolabında bekletelim.
Bir gün sonra ise 50 gram tereyağını tavada eriterek etlerin içerisine atalım. Soğanları ve sarımsakları ekleyerek tavada etlerimizi pişirelim. Fakat dibi tutmaması için sürekli tavayı sallayalım. Daha sonra biberleri ekleyelim biraz daha kavuralım. En son domatesleri ekleyelim. Biraz diri bırakalım. Tuz, karabiber, kekik ekleyelim. Acı isterseniz kırmızı
pul biber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun baharatlarımızda pişsin. Daha sonra kavurmamız yemeğe hazırdır. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri