Logo

Saç Tava Tarifi


2 yıl önce
3.236 kez görüntülendi

Reklamlar

Saç Tava Tarifi
Evde etim varsa ve yemek yapmak için fazla vaktim yoksa, mutlaka bu lezzetli eti yapıyorum. Yanına pilav, saata harika bir akşam yemeği sofrası oluyor. Ayrıca bazen de lavaş ekmeğine sarıyorum. Gün içinde karnımı çok güzel doyuruyor. Yapılışı kolay bu yemeği mutlaka sizler de denemelisiniz. Üstelik önümüz ramazan bayramı evde et bol olacak… Değerlendirmek için çok güzel ve pratik bir tarif…
MALZEMELERİ:
Yarım kg. kuşbaşından biraz daha küçük kesilmiş et (dana veya kuzu farketmez)
50 gr. iç yağ
1 tane büyük boy soğan
2-3 tane yeşil biber
2 tane domates
Sıvı yağ
Tuz
Kekik
Pul biber
sac tava
YAPILIŞI:
Öncelikle soğanımızı soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Biberlerimizin tohum kısımlarını alıyoruz ve aynı şekilde küçük olarak doğruyoruz.

Domateslerimizi de soyup, küp küp doğruyoruz. Malzemelerimiz hazır olduktan sonra sac tavamıza sıvı yağımızı koyuyoruz.

Etimizi iç yağ ile birlikte bir tencereye alıp, ocağımızı açıyoruz. Su ve tuz koymadan kısık ateşte etlerimizi pişiriyoruz.

Et suyunu salıp, çekmesine yakın sac tavamıza az sıvı yağ koyuyoruz ve soğanı atıp, kavuruyoruz. Daha sonra biberleri de atıp, kavurmaya devam ediyoruz.

Daha sonra etimizi de ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. Ardından domatesimizi ekliyoruz. Tuzunu ve baharatlarını katıp, sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri