Logo

Safranlı Karidesli Pilav


3 yıl önce
1.394 kez görüntülendi

Reklamlar

Safranlı karidesli pilav
Malzemeleri:
300 gram soyulmuş karides (yıkanmış, süzülmüş)
1 su bardağı pirinç (favorim basmati pirinçtir)
1 büyük soğan (ince kesilmiş)
2 bardak haşlanmış karidesin suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım gram safran
İsteğe göre tuz ve karabiber

Yapılışı :
Karidesleri haşlarız, haşlanmış sudan 2 bardak ayırırız. Pirinci 5 dakika kaynar suda bekletiriz. İnce kıyılmış soğanı yarım bardak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartırız. İçine karidesleri, 2 bardak karides suyunu, tuz, biber ve safranı ilave ederiz.

safranlı karidesli pilav

Birkaç taşım kaynadıktan sonra süzdüğümüz pirinci tencereye boşaltıp ateşi kısığa getiririz. Şayet basmati pirinç kullanıyorsak pilav 10 dakikada pişer ve tane tane olur. (9 dakikada pirinç henüz pişmemiştir, 11 dakikada lapalaşmaya doğru gider. Onun için saati ayar etmemiz gerekir.) 10 dakika tamamlanınca tencereyi ateşten alır, üstünü temiz bir peçeteyle örter ve karidesli pilavı 15 dakika dinlendirip servis ederiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri