Logo

Şakşuka Tarifi


2 yıl önce
898 kez görüntülendi

Reklamlar

Şakşuka Tarifi
Bu çok güzel bir meze… Eve misafir geleceği zaman masamda mutlaka meze olarak bulunur. Yada canımız kızartma çektiğinde bol bol yaparım yanına da bir makarna yaptım mı harika bir akşam yemeği olur. Ben üzerine sadece domates sosu kullanıyorum. Ama sizler dilerseniz sebzelerin üzerine yoğurt, onun da üzerine sosu dökebilirsiniz. Öyle de güzel oluyor. Ayrıca yılbaşı sofranız için de güzel bir meze olacaktır.
MALZEMELERİ:
2 tane patates
2 tane patlıcan
2 tane kabak
5-6 tane biber (1-2 tanesini acı da kullanabilirsiniz.)
Tuz
SOSU İÇİN:
5 tane domates
5-6 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
saksuka
YAPILIŞI:
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Patateslerimizi soyalım ve ufak küpler halinde doğrayalım. Ve suya koyalım. Patlıcanlarımızı alaca soyalım ve onları da ufak küpler halinde doğrayıp, tuzlu suya koyalım ki kara suyu ve acısı çıksın. Kabaklarımızı soyalım ve aynı şekilde küçük küp şeklinde doğrayalım. Biberlerimizin tohumlarını alalım ve ufak ufak doğrayalım. Tavamızın içine sıvıyağı koyalım ve tuz atalım. İlk olarak patateslerimizi kızartalım. Kızaran patatesleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa koyalım. Ardından kabaklarımızı kızartalım ve onları da kağıt havlu serdiğimiz ayrı bir tabağa koyalım. Onun ardından patlıcanlarımızı kızartalım ve kağıt havlu üzerine çıkaralım. En son biberlere de aynı işlemi uygulayalım. Hepsini kağıt havlu üzerine koyduk ki fazla yağları gitsin. Şimdi de sosumuzuza geçelim. Domateslerimizi güzelce rendeleyelim. Sarımsaklarımızı soyup, küçük küçük doğrayalım. Başka bir tavaya sıvıyağı koyalım. Ardından rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları içine atalım. Tuz ekleyelim ve güzel bir sos kıvamını alana kadar pişirelim. Daha önceden kızarttığımız sebzelerimizi büyük bir servis tabağına alıp, harmanlayalım. Ardından hazırlamış olduğumuz sosu üzerinde gezdirelim ve servise sunalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri