Logo

Salçalı Biftek


3 yıl önce
1.151 kez görüntülendi

Reklamlar

Salçalı Biftek

Malzemeleri: – 500 gram dana biftek

- 2 diş sarımsak ( rendelenmiş )

- 1 adet olgun domates

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- 3 yemek kaşığı domates salçası

- Bir tutam kekik, karabiber ve tuz

salçalı biftek

Salçalı Biftek Yapılışı: Dana bifteğimizi seçerken antrikot almaya özen gösterelim. Daha yumuşak ve pamuk gibi olur. Önce marine ediyoruz. Marine için 1 çay bardağı ay çiçek yağı, biraz tuz, biraz kekik, biraz karabiber koyuyoruz etlerimizi yoğuruyoruz. 2 saat kadar buzdolabında biftekleri bekletelim.
2 saat sonra bir tavaya biraz Ayçiçek yağı koyalım biftekleri önlü arkalı kızartalım.

Daha sonra bir fırın tepsisine etleri alıyoruz. Bir su bardağı salçalı su hazırlıyoruz. Etlerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Su az ise yarım su bardağı da normal su ekliyoruz.

Sarımsakları içerisine atıyoruz. Tuzumuzu ekiyoruz. Olgun bir domatesi de rendeleyerek içerisine atıyoruz. Daha sonra 20 dakika kadar pişiriyoruz. İsteğe göre pilav veya patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri