Logo

Şam Tatlısı Tarifi


1 yıl önce
1.285 kez görüntülendi

Reklamlar

Şam Tatlısı Tarifi
Antakya taraflarında çok sık yapılan bu tatlı gerçekten çok lezzetli oluyor. Yapılışı oldukça pratik… Kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle yemekli misafirim olduğunda sık yaptığım tatlılardan biri… Ayrıca bu lezzetli tatlıyı bayram gibi özel günlerde de gönül rahatlığı olarak yababilirsiniz. Umarım dener ve beğenirsiniz.
MALZEMELERİ:
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı su
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
AYRICA:
1 su bardağı badem
1 yemek kaşığı tereyağı
l tatlı kaşığı pekmez
sam tatlisi
YAPILIŞI:
Önce şerbeti ateşe koyun. Şekerle suyu 10 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.

Yaklaşık 30 santim çapında bir tepsinin tabanını 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı pekmez karışımı ile yağlayın. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Bademleri 10 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun.

Su dışındaki hamur malzemesini karıştırma kabında güzelce karıştırın. Azar azar su katarak kıvamını hafifçe sulandırın. Cıvık kıvamdaki hamuru hazırladığınız tepsiye dökün. Üzerine muntazam aralıklarla bademleri dizin.

Sıcak fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin. Fırından alıp bıçakla dikdörtgen dilimlere bölün. Tekrar fırına sürün. 10-20 dakika daha, üstü pembeleşene kadar pişirin.

Hamur fırından çıkınca 1-2 dakika bekletin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çekince servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri