Logo

Sandal Sefası Tarifi


2 yıl önce
876 kez görüntülendi

Reklamlar

Sandal Sefası Tarifi
Kabağın genellikle dolmasını, mücverini ve zeytinyağlısını yaparken bu görüntüsü harika olan yemeği yeni keşfettim. Bir arkadaşımda yemeğe gittiğimde tattım ve bayıldım. Evde öncelikle aileme yapıp, sundum. Onlardan geçer not alınca da misafirlerim içinde yapmaya başladım. Özellikle yemekli misafiriniz varsa, masanızda bulunması gereken bir tat diye düşünüyorum. Genellikle üzerine beşamel sos yapılıyor ama biz pek sevmediğimiz için kaşar rendesi koyuyorum. Dilerseniz sizler beşamel yapıp, koyduktan sonra kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.
MALZEMELERİ:
5 tane kabak
300 gr. dana kıyma
1 tane soğan
3 diş sarımsak
2-3 tane domates
3 tane yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
ÜZERİNE:
Kaşar peyniri rendesi
sandal sefasi
YAPILIŞI:
Öncelikle kabaklarımızı traşlıyoruz. Daha sonra ortadan ikiye bölüyoruz. İçlerini bir tatlı kaşığı veya oyacak yardımıyla kazıyoruz. Bu şekilde sandal şekli vermiş oluyoruz. Tepside düz durmaları için alt kısımlarından azıcık kesip, düzleştirin.

Daha sonra tencereye alıyoruz. Yaklaşık 2 su bardağı su ile haşlıyoruz. Çok yumuşatmanıza gerek yok. Çok yumuşarsa fırında dağılabilir. Az haşlayın. Haşlama suyunu dökmeden kabakları içinden alıyoruz. Haşlama suyu lazım olacak.

Soğanımızı küçük küpler halinde doğruyoruz. Sarımsaklarımızı da soyup, doğruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Biberlerimizin tohum kısımlarını alıp, doğruyoruz.

Bir tavaya çok az sıvı yağ koyuyoruz ve soğanlarımızı atıp, birkaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra biberlerimizi ekleyerek iki dakika kavurduktan sonra kıymamızı ilave ediyoruz. Kaymamız tek tek olana kadar kavuruyoruz.

Onun arkasından domateslerimizi ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, biraz pişiriyoruz. Domatesin suyunu tam çektirmeyin ki sos olarak kalsın.

Kabaklarımızı yağladığımız fırın tepsimize diziyoruz. Hazırladığımız iç harcı kabakların içine dolduruyoruz. Kabakları haşladığımız suya salçamızı katıp, çırpıyoruz ve tepsimize döküyoruz.

Fırınımızı 170 derecede ısıtıyoruz. Yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Daha sonra alıp, rendelenmiş kaşarı ilave ediyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.

Kaşar eriyip, rengi biraz değişince fırından alıp, sıcak olarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri