Logo

Sebzeli Biftek Sarma Tarifi


2 yıl önce
968 kez görüntülendi

Reklamlar

Sebzeli Biftek Sarma Tarifi
Bu tarif, oldukça pratik bir tarif… Özellikle tadının güzelliğinin yanında görüntüsüyle de iştah kabartıyor. Pirinç pilavı ve patates püresiyle beraber çok güzel bir üçlü oluşturuyorlar. Ben içine sebze olarak mantar, biber ve ıspanak kullandım. Çoğu insan ıspanağı pek sevmediği iççin sizler dilerseniz kendi zevkinize göre sebze ekleyebilirsiniz.
MALZEMELERİ:
6-7 tane inceltilmiş biftek
1 kase mantar
2 soğan
4-5 diş sarımsak
1 kırmızı biber
Tuz
Karabiber
1 demet ıspanak
6-7 dilim kaşar peyniri
Sıvı yağ
sebzeli biftek sarma
YAPILIŞI:
lspanaklar yıkanır yaprakları doğranır. Tavaya sıvı yağ koyulur sarımsaklar ikiye kesilir atılır. Mantarlar soyulur doğranır atılır. Doğranmış ıspanak yaprakları atılır iyice kavrulur ıspanak ve mantarların suları çekilinceye kadar pişirilir. Biftekler serilir üzerine tuz karabiber ekilir, ortasına hazırlanmış mantarlı ıspanaklı harç konulur ve rulo şeklinde sarılır. Açılmasın diye bir kürdan batırın.Fırına koyulur 20-25 dakika 175 derecede pişirilir. Fırın kabı çıkarılır, üzerine 1 dilim kaşar peyniri konulur. Kaşar peyniri koymak şart değil. Yeniden fırına verilir ve kaşarlar eriyinceye kadar bekletilir. Soğanlar piyazlık doğranır, sıvı yağda sotelenir, üstüne kırmızı biber doğranır. Fırından çıkan biftek sarmayla servis edilir. Dilerseniz soğan ve biberleri de içine ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri