Logo

Sebzeli Güveç


3 yıl önce
4.362 kez görüntülendi

Reklamlar

Sebzeli Güveç

Aslında bir nevi bol etli türlü yapıyoruz. Mevsimine göre çeşitli sebzelerle sebzeli güveç yapabilirsiniz. Mevsim sebzelerinde hem vitamini daha bol hem de daha taze olur. Sevmediğiniz sebzeyi çıkarıp sevdiğinizi ekleyebilirsiniz. Kuzu eti yerine dana eti de kullanabilirsiniz fakat kuzu eti daha yumuşak olur. Sebzede pişen güveç oldukça lezzetli olmaktadır. Misafir ağırlamada da yapılabilir. Bir akşam yemeğinde de.

Malzemeleri: 

750 gram kuşbaşı kuzu eti
10 adet taze fasulye
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı)
4 adet yeşil sivribiber
1 adet patlıcan
1 adet patates
10 adet bamya

sebzeli güveç
2 adet kabak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
4  diş sarmısak

Yapılışı:  Sebzeler ayıklanıp doğranır. Geniş toprak güvece önce kuzu eti, üzerine soğan, sarımsak, sebzeler ve en üste kabuğu soyulup doğranmış domates ve tuz konur. Yağ eritilip üzerine dökülür. Güvecin ağzı sıkıca kapatılıp önceden 180 derece de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri