Logo

Sebzeli Tart Tarifi


2 yıl önce
1.328 kez görüntülendi

Reklamlar

Sebzeli Tart Tarifi
Sebze sevmeyen ve yemeyen çocuklarınız için çok güzel bir alternatif… Sebzeler ayrı ayrı içinde gözükmediği için hemen burun kıvırmıyorlar ve tatmak istiyorlar. Tadınca da çok hoşlarına gidiyor. Ayrıca günlerinizde arkadaşlarınıza sunacağınız farklı bir tuzlu da olabilir. Emin olun yiyenler tarifini isteyeceklerdir.
MALZEMELERİ:
HAMURU İÇİN:
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
200 gr margarin
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
HARCI İÇİN:
1 kabak
l havuç
l pırasa
l fincan sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
sebzeli tart
YAPILIŞI:
Kabak havuç rendelenir, kabağın suyu sıkılır. Pırasa doğranır. Hepsi sıvı yağda biraz kavrulur soğutulur, üzerine peynirler karabiber katılır bekletilir.
Not. Kaşar peynirinin yarısı ayrılır.
Margarin oda sıcaklığında bekletilir. Bir karıştırma kabına alınır. Üzerine yoğurt, un, kabartma tozu, tuz eklenip yoğundur. Hamur alınır. Bir tart kalıbına yerleştirilir, üzerine çatalla delikler açılır. Hazırlanmış sebzeli peynirli karışım üzerine yayılır. En üste rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı serilir, önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyulur. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri