Logo

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi


2 yıl önce
1.285 kez görüntülendi

Reklamlar

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi
Bu tarif, gerçekten çok pratik ve lezzetli bir tarif. Tavuk eti ve sebzeler çabuk piştiğinden dolayı da fazla zamanını almayacaktır. İçindeki sebzeleri zevkinize göre azaltıp, çoğaltmanız da mümkün. Ev de bazen ne yemek yapsam, tüh akşam olmuş kolay ne yapabilirim dediğinizde hazırlayabileceğiniz, özellikle de çocuklarınızın çok hoşuna gidecek bu tavuk yemeğinin yanına bir de pilav yaptığınızda harika bir akşam yemeği olabiliyor. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
1 paket mantar
2 tane kırmızı biber
3 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Kekik
Karabiber
Sıvı yağ
sebzeli tavuk sote
YAPILIŞI:
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Mantarlarımızın sap kısımlarından biraz kesiyoruz ve doğruyoruz. Limonlu suyun içine koyuyoruz ki beklerken kararmasın. Ardından biberlerimizin tohumlarını alıyoruz ve ister jülyen istersek de yovarlak yuvarlak doğruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını kesip, küp küp doğruyoruz. Tavamızın içine sıvıyağımızı koyuyoruz ve ardından tavuk etlerimizi atıyoruz. Renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Ardından mantarlarımızın suyunu süzüyoruz ve bir kez daha akan suyun altında yıkayıp, havlu kağıt yardımıyla kuruluyoruz ve etlerimizin içine atıyoruz. Daha sonra biberlerimizi ilave ediyoruz. Salçamızı katıp, kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak domateslerimizi ilave ediyoruz. Kendi suyu büyük ihtimalle yetecektir. Fakat su salmazsa çok az sıcak su ilavesi yapabiliriz. Ama dikkat edelim bu yemek pek sulu olmaz. Bütün sebzelerimizi ekledikten sonra tuzunu katıyoruz ve altı kısık olarak sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra kekik ve karabiberini ekliyoruz. Bir kez daha harmanlayıp, sıcak olarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri