Logo

Şehriye Çorbası Tarifi


2 yıl önce
1.778 kez görüntülendi

Reklamlar

Şehriye Çorbası Tarifi
Yemeklerden önce çorba içmek her zaman mideyi rahatlatır. Özellikle de kış aylarında insana çok iyi gelir. Bu çorbada özellikle bol limon la beraber kış ayında size iyi gelebilecek, yapımı da oldukça pratik bir çorba tarifidir. Veya canınız çorba çekti ve yaparken yorulmak istemiyorsunuz. işte tam size göre bir çorba. İçine biraz kıyma katarak da yapabilirsiniz. bunun için yağı koyduktan sonra kıymayı güzelce kavurmanız yeterli olacaktır.
MALZEMELERİ:
1 bardak arpa şehriye
3 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su
Servis için maydanoz
sehriye corbasi
YAPILIŞI:
Öncelikle şehriyelerimizi yıkayıp, süzüyoruz. Ardından domateslerimizi rendeliyoruz. Tenceremizin içine yağımızı koyuyoruz. Ardından salçamızı ileve edip, kavurmaya başlıyoruz. Çok geçmeden domateslerimizi ekliyoruz. ikisini birden kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra yaklaşık bir litre kadar su ilave ediyoruz ve suyun kaynaması için ocağın altını açıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra içine şehriyelerimizi atıyoruz. Tuzunu da ekleyip, kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. altını kapattıktan sonra karabiber ilave edip, karıştırıyoruz. İnce kıyılmış maydanozu tenceredeyken de ekleyebilirsiniz. Kaselere koyduktan sonra da üzerine serpebilirsiniz. Bazı kişiler maydanoz sevmediği için ben sonradan eklemeyi tercih ediyorum.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri