Logo

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi


3 yıl önce
1.532 kez görüntülendi

Reklamlar

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Bu bulgur pialavı, oldukça pratik ve çok lezzetli bir pilav. Özellikle et yemekleri ile birlikte harika gidiyor. Bizim ailede klasik salçalı, domatesli ve biberli bulgur pilavına nazaran daha çok yapılıyor. Evde ızgara yaptığımızda da mutlaka bu pilav yapılıyor. Kavrulmuş şehriyenin kokusu ve tadı emin olun bulgura çok yakışıyor. Hatta bazı yerlerde şehriyeli bulgur karışık olarak satılıyor. Tabi ben ayrı ayrı koyup, şehriyenin kavrulmuş renginin biraz ortaya çıkmasından yanayım.
MALZEMELERİ:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 çay bardağı şehriye
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz
sehriyeli bulgur pilavi
YAPILIŞI:
Öncelikle bulgur ve şehriyemizi güzelce yıkıyoruz. Ardından tenceremizin içine sıvıyağımızı ve margarinimizi ekleyip, eritiyoruz. Yağlar eridikten sonra şehriyemizi içine atıp, kavuruyoruz. Şehriyemizin rengi değişip, nefis kokusu dışarı çıktıktan sonra bulguru da ilave edip, hepsini birden kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada üç su bardağı suyu kaynatmayı unutmuyoruz. Su üç su bardağından çok az daha fazla olabilir. Çünkü şehriyelerimizde az da olsa su çekiyor. Kavrulma işlemi bittikten sonra sıcak suyumuzu üzerlerine döküyoruz. Tuzunu da katıp, ocağın altını iyice kısıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine temiz bir havlu veya havlu kağıt kapatarak dinlenmeye brakıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri