Logo

Sirkeli Poğaça Tarifi


2 yıl önce
1.334 kez görüntülendi

Reklamlar

Sirkeli Poğaça Tarifi
Hanımlar, çay saatleriniz ve kahvaltılarınız için çok lezzetli bir poğaça tarifim var. Hem kıyır kıyır oluyor, hem de kolay bayatlamıyor. Özellikle çay ile birlikte ağızda dağılan çok lezzetli bir poğaça bu… Yapılışı da oldukça pratik. En kısa zamanda yapıp, aileniz ve misafirlerinize sunmanızı öneriyorum. Hepinize kolay elsin ve afiyet olsun…
MALZEMELERİ:
2 tane yumurta (birinin tamamı, diğerinin sadece beyazı içine kullanılacak. Ayırdığınız sarıyı da atmayın. Üzerine süreceğiz)
150 gr. eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım bardak sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 kabartma tozu
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
İÇİNE:
Beyaz peynir veya lor peyniri
ÜZERİNE:
Ayırdığımız yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
sirkeli pogaca
YAPILIŞI:
Öncelikle margarinimizi ocakta eritiyoruz. Daha sonra ılınması için kenara alıyoruz. Ilık derken parmağımızı soktuğumuzda kesinlikle yakmamalı. Yani soğuğa yakın olmalı.

Sütümüzü de parmağımızı yakmayacak kadar ılıtıyoruz ve maya ve şekeri içine atarak eritiyoruz. Erittiğimiz mayayı, bir yumurtanın tamamını, diğerinin sadece beyazını, sıvı yağı, yoğurdu, erittiğimiz margarini ve üzüm sirkesini karıştırma kabında güzelce karıştırıyoruz.

Tuzunu da kattıktan sonra azar azar un ilavesi ile ele yapışmayan, yumuşak, klasik kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Son unumuzu eklerken de kabartma tozumuzu katıyoruz.

Hazırladığımız hamuru top yapıyoruz ve tekrar kaba koyuyoruz. Kabın ağzını streç film ile kapatıyoruz. Böylece hava ile temasını kesiyoruz. Bu şekilde 35-40 dakika mayalanması için bekliyoruz.

Beyaz peynirimizi ufalıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra küçük bezeler koparıyoruz ve elimizle açarak ortasına peynirimizden koyup, kenarlarını toplatıyoruz ve top poğaçalarımızı hazırlıyoruz.

Yağlı ağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Bu şekilde de 10-15 dakika mayalanması için bekliyoruz. Daha sonra üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüyoruz. Çörek otu ve susam serpiyoruz.

Fırınımızı 200 derecede ısıtıyoruz ve üzerleri güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri