Logo

Siron Tarifi


3 yıl önce
1.688 kez görüntülendi

Reklamlar

Siron Tarifi

Gümüşhane ve Bayburt yöresine aittir. Ramazan aylarında sofralarda sıkça rastlanmaktadır. Bazı yörelerde adına ziron da denmektedir. Büyükşehirlerde hazır yufka ile de yapanlar vardır.

 Malzemeleri: 1,5 kilogram un
100 kilogram tereyağı
250 kilogram süzülmüş yoğurt,
Yeteri kadar tuz
Üzeri için Domates salçası ve maydanoz

siron

Yapılışı: Tuz konarak su ile un bir kapta hamur yapılır (açılacak kıvamda). Bu hamur 6 parçaya ayrılarak her bir parça 2 mm. İncelikle açılır. Saç üzerinde ha-murluğu gidinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak ikiye katlanarak bir bezin arasına konur. Sonra yufkalar rule yapılır, ikişer ikişer üst üste konarak kibrit kutusu büyüklüğünde kesilir. Bu kesilen hamurlar bir sini üzerinde birkaç gün kurutulur. Ondan sonra kenarlı bir bakır tepsiye sıra sıra dizilir. Üzerine bol su ile ezilmiş süzme yoğurt dökülür. Ateşte 5-10 dakika pişirilir, indirildikten sonra üzerine kızgın tere yağı dökülerek sıcak yenir. Üzerine tereyağı ile birlikte salça ve maydanoz yaprakları serpebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri