Logo

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi


3 yıl önce
3.141 kez görüntülendi

Reklamlar

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi
Tepsi böreğini çok sık yaparım. Sosuna genelde yoğurt kullanırdım. O zaman da çocuklar çok yumuşak olduğundan şikayet ederlerdi. Ben de araştırma yaptım ve sodanın gayet çıtırlık katacağını öğrendim. Denediğimde bayıldılar. Artık sürekli istiyorlar. Adını da koydular çıtır börek :). Günüme davetli arkadaşlarıma da yapıp, sunduğumda çok hoşlarına gitti. Umarım sizler de seversiniz.
MALZEMELERİ:
6 tane hazır yufka
1 tane yumurta
1 tane soda veya maden suyu
1 çay bardağı süt
İÇİ İÇİN:
Beyaz peynir veya lor
Maydanoz
sodali borek
YAPILIŞI:
Öncelikle iç harç için peynir kullanıyorsak ufalıyoruz. Maydanozumuzu güzelce yıkadıktan sonra incecik kıyıyoruz. Lor peyniri kullanıyorsak bu karışıma biraz tuz da serpin. Çünkü lor peyniri tuzsuz oluyor. Yine de tadına bakmayı unutmayın. tepsimizi yağladıktan sonra soda, süt ve bir tane yumurtayı bir kasede çırpıyoruz. Bir tane yufkayı tepsiye serip, kenarlarını dışarıda bırakıyoruz. Ardından hazırladığımız sostan biraz sürüp, üzerine iki tane yufkayı aynı şekilde yayıyoruz. Aralarına sos sürmeyi ihmal etmiyoruz. O iki yufkayı tepsi içine toplatarak sürüyoruz. Üçüncü yufkanın üzerine harcımızı yayıyoruz ve kalan üç yufkayı da aralarını soslayarak üst üste koyuyoruz. En üste de kalan sosu güzelce sürdükten sonra 160 derecede ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarıncaya kadar pişiriyoruz. sosumuzdan az kalmış ise yarım soda ve bir yumurta sarısı ayriyeten hazırlayıp, sürebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri