Logo

Soğan Dolması Tarifi


2 yıl önce
1.491 kez görüntülendi

Reklamlar

Soğan Dolması Tarifi
Çeşitli sebzeler kullanarak dolma yaptığımı daha önce söylemiştim. Ama şimdi bir yenisini daha öğrendim. O kadar lezzetli oluyor ki. Anlatamam… Soğanın dolmaya bu kadar yakışacağını hayatımda düşünmezdim. Bir arkadaşımda yedim ve hayran kaldım. Hemen tarifini alıp, aileme yaptığımda onlar da çok sevdiler. Özellikle eşim bayıldı. Artık sık sık soğanın da dolmasını yapıyorum. Umarım sizler de denersiniz. Ve memnun kalırsınız.
MALZEMELERİ:
500 g kıyma
1 su bardağı pirinç
2 yemek kasığı nar ekşisi
2 kg. soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
l yemek kaşığı kırmızıbiber
Karabiber, tuz
sogan dolmasi
YAPILIŞI:
Kıyma, pirinç, nar ekşisi, karabiber ve tuz 5 dakika yoğrulur.
Soğanlar bütün soyulup 5-6 bardak suda 10 dakika haşlanır. Yumuşayan soğanın ortası çıkarılıp kıyma harcıyla doldurulur ve bir lepsiye dizilir.
Ayrı bir yerde domates salçası, kırmızıbiber ve tuz 2 bardak sıcak suyla karıştırılır, dolmaların üzerine dökülür.
İsteğe göre ya fırında 150° C ısıda 35 dakika ya da ocakta kısık ateşte 45 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadat pişirilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri