Logo

Soğan Halkası Tarifi


1 yıl önce
1.021 kez görüntülendi

Reklamlar

Soğan Halkası Tarifi
Özellikle patates, köfte kızarttığımda yanlarına yaptığım harika bir garnitürün tarifini veriyorum sizlere… Yapılışı oldukça pratik. Çok da lezzetli oluyor. Çıtır çıtır bir lezzet. Çocuklar çok severek yiyorlar. Yemeğe misafiriniz olduğunda da masanızda bulundurabileceğiniz çok güzel bir aperatif olabilir.
MALZEMELERİ:
2 tane kuru soğan
1 bardak süt
1 şişe soda
Tuz
3 çorba kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
BULAMAK İÇİN:
Un
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
sogan halkasi
YAPILIŞI:
Soğanlarımızı soyuyoruz ve yuvarlak yuvarlak doğruyoruz. Daha sonra kendi içlerinde halkalarına ayırıyoruz.

Bir tabağa süt, soda, un ve tuzu koyup, çırpıyoruz. Soğan halkalarımızı önce sade una buluyoruz. Hafif sallayarak fazla unlarını alıp, hazırladığımız sıvı karışıma buluyoruz.

Tavada sıvı yağı kızdırıyoruz ve halkalarımızı atıp, her tarafları güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıyoruz ki fazla yağı gitsin.

Sıcak olarak servis tabağına aldığımız Soğan Halkalarımızı servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri