Logo

Soğanlı Kabak Köftesi Tarifi


3 yıl önce
2.559 kez görüntülendi

Reklamlar

Soğanlı Kabak Köftesi Tarifi
Köfteyi sadece etten yapıldığını bilirdik değil mi? Aslında sebzeden de harika oluyormuş. Özellikle de kabaktan. Mücverden de anlaşılıyor zaten. Çocuklara sebze yedirmenin çok kolay bir yolu bu… Üstelik yapılışı da oldukça pratik. Yemekli misafiriniz içinde hazırlayabileceğiniz güzel bir arasıcak olabilir. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
2 tane kabak
1 tane soğan
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Nane
Maydanoz
Dereotu
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
kabak koftesi
YAPILIŞI:
Öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz ve suyunu mümkün olduğunca elimizle sıkarak çıkarıyoruz. Soğanımızı da aynı şekilde rendeleyip, suyunu alıyoruz. Karıştırma kabına ikisini birden koyuyoruz. Üzerine yumurta, un, tuz, karabiber koyup, harmanlıyoruz. Maydanoz ve dereotumuzu güzelce yıkayıp, kuruluyoruz. Ardından incecik doğruyoruz. Onları da karıştırma kabına atıyoruz. Hepsini birden güzelce yoğuruyoruz. Ardından parçalar kopararak köfte şeklini veriyoruz. Tavamıza sıvıyağımızı koyuyoruz ve kızdıktan sonra köftelerimizi kızartıyoruz. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz ki fazla yağları gitsin. Ardından servis tabağına alıp, servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. Ayşegül diyor ki:

    İlla kızartmak mı gerekiyor?. Ben fırında yapmayı düşünüyorum

    1. admin diyor ki:

      Olabilir tabi ki…

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri