Logo

Susamlı Çubuk Tarifi


2 yıl önce
3.255 kez görüntülendi

Reklamlar

Susamlı Çubuk Tarifi
Çok lezzetli bir hamur işi bu… Çabuk bayatlamaması yüzünden de tercih edilebilir. Çocuklar her acıktığında ellerine kendi yaptığınız çubukları vermek de ayrı bir zevk oluyor. Ayrıca çaya davet ettiğiniz dostlarınıza çıkarıp, benim yaptığım çubuklar dediğiniz de çok şaşıracakları ve aynı zamanda beğenecekleri bir tarif…
MALZEMELERİ:
Yarım paket tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı susam
Yarım limon suyu
1 çay bardağı su
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak buğday unu
Aldığı kadar un
susamli cubuklar
YAPILIŞI:
Öncelikle tereyağımızı oda sıcaklığında iyice yumuşatıyoruz. Daha sonra yoğurma kabına koyuyoruz ve elimizle iyice eziyoruz. Üzerine yumurtanın akını ve zeytinyağını ekleyerek hepsini harmanlıyoruz. Daha sonra bir bardak normal un ekliyoruz. Tuz, kabartma tozu ve tam buğday ununu ekleyerek yoğuruyoruz. Limon suyunu da ilave ediyoruz. Daha sonra azar azar normal un ilavesiyle kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve yuvarlıyoruz. Ardından tepsi boyutunda ve ince parmak kalınlığında çubuk oluşturuyruz. Bunu istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Böylece küçük çubuklarımız meydana geliyor. Tepsimizi yağlıyoruz ve çubuklarımızı diziyoruz. Daha sonra yumurta sarımızı üzerlerine sürüyoruz ve yine üzerlerine bol susam döküyoruz. 180 derecelik fırına atıp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri