Logo

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi


2 yıl önce
1.359 kez görüntülendi

Reklamlar

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
Evde ne zaman canımız tatlı çekse, malzeme de varsa mutlaka bu pratik tatlıyı yapıyorum. Özellikle çocuklar çok seviyor. İçinde kullandığım bisküvi evde bulunan bisküvilere göre değişiyor. Bazen kakaolu, bazen sade bazen de kremalı bisküvi koyduğum bile oluyor. Hatta bisküvi hiç yoksa sade de yapıyorum. Her türlüsü çok lezzetli olan bu pratik tatlıyı mutlaka yapmanızı öneriyorum.
MALZEMELERİ:
1 litre süt
8 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Yarım çorba kaşığı margarin
1 vanilya
ÜZERİNE:
Kırılmış fındık veya tarçın
biskuvili irmik tatlisi
YAPILIŞI:
Tenceremize sütümüzü koyuyoruz. İçine irmik ve toz şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. Ocağı alıp, altını açıyoruz. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.

Karıştırmayı bırakmayın ki altı tutmasın. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynayı, göz göz olunca iyice kısık ateşte iki üç dakika daha karıştırarak kaynatıp, altını kapatıyoruz.

Altını kapattıktan sonra yarım çorba kaşığı margarin ve vanilyasını ilave ederek, mikserin en kısık derecesinde çırpıyoruz.

Borcamın altını ıslatıyoruz. Hazırladığımız tatlının yarısını döküyoruz. Üzerine kakaolu bisküvileri dizerek kaplıyoruz.

Ardından kalan tatlıyı da bisküvilerin üzerine döküyoruz Islak bir kaşık yardımı ile düzleştiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkana kadar dışarıda, çıktıktan sonra da buzdolabında tutuyoruz.

İyice soğuduktan sonra dilimliyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Üzerine isteğe göre tarçın veya kırılmış fındık serperek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri