Logo

Sütlü İrmik Helvası Tarifi


1 yıl önce
796 kez görüntülendi

Reklamlar

Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Bizim evde canımız tatlı çektiğinde hemen kalkıp, helva kavururm. Çok severiz. Özel günler için de sık sık yaparım. Kandillerde, mevlitlerde mutlaka evde kokuturum. Özellikle de bu tarifteki sütlü olanı çok sık yapıyorum. Çocuklar sütlü olanı çok seviyor. Süt çok güzel bir tat katıyor. İçine çam fıstığı yoksa ceviz veya fındık koyuyorum. Onlar da yoksa sade de yapmışlığım çoktur. Bu lezzetli ve pratik tatlıyı sizlerin de seveceğinizi düşünerek paylaşmak istedim.
MALZEMELERİ:
Yarım paket margarin
1,5 bardak irmik
1 bardak şeker
1 paket çam fıstığı
1 bardak su
1 bardak süt
sutlu irmik helvasi
YAPILIŞI:
Öncelikle margarinimizi tenceremize alıp, ocağımızı açıyoruz. Yağımız güzelce eridikten sonra irmiğimizi ekliyoruz ve sürekli karıştırarak kavurmaya başlıyoruz.

Rengini ayarlamayı sizlere bırakıyorum. Çünkü kimisi çok kavrulmuş sever, kimisi daha az… Ardından fıstıklarımızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.

Su, süt ve şekeri bir kapta karıştırıp, şekerin erimesini sağlıyoruz. Daha sonra irmiğimizin içine döküyoruz. Dökerken de sürekli karıştırmaya devam ediyoruz.

Daha sonra ocağı kısıyoruz ve suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağımızı kapatıyoruz ve bu aşamada iki yemek kaşığı şeker daha ekleyip, harmanlıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.

Daha sonra ılık veya soğuk servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri