Logo

Tahinli Katmer Tarifi


2 yıl önce
1.107 kez görüntülendi

Reklamlar

Tahinli Katmer Tarifi
Kamurişleri bizim evde çok sevilir. Özellikle hafta sonları mutlaka bir hamurişi yapıyorum. Zevkle yiyoruz. En çok sevdiklerimiz de elde açılmış mis kokulu hamurişleri. Ben de bu yüzden farklı farklı tarifler arayışındayım. Bu da bir arkadaşımdan öğrendiğim harika bir katmer tarifi… Tahin gerçekten çok yakışıyor. Harika bir tat katıyor. Özellikle de kış kapıda tahin daha sık yiyeceğimizi düşünerek bu lezzetli tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.
MALZEMELERİ:
HAMURU İÇİN:
Yaklaşık 3 su baıılayı un
1 su bardağı un
Tuz
İÇİNE:
4 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tahin
Bir tutam tuz
tahinli katmer
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Altı bezeye bölüp yarım saat dinlendirin.

Tereyağı, tahin ve bir tutam tuzu küçük bir tavada köpürene kadar kısık ateşte ısıtın. Güzel bir kokusu gelince ateşten alın. Soğumaya bırakın.

Hamur bezelerini porselen tabaktan daha ince, börek yufkasından daha kalın olacak şekilde açın.
1 2 3 4 5 6
Üzerine tahinli yağ sürün. Hamuru bir ucundan kıvırmaya başlayıp rulo haline getirin. Bu rulonun her iki ucunu içe doğru kıvırıp orta yerde üst üste koyarak katlayın.

Katlanmış halde serin bir yerde yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra, fazla inceltmeden açın.

Yağsız tavada arkalı önlü pembeleşene kadar pişirin.

Tahinli Katmer hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri