Logo

Tahinli Kurabiye Tarifi


1 yıl önce
1.204 kez görüntülendi

Reklamlar

Tahinli Kurabiye Tarifi
Tahinin bir kurabiyeye bu kadar yakışacağını tahmin etmezdim. Bir arkadaşıma çaya gittiğimde yedim ve bayıldım. O günden sonra kendimde yapıp, ailene ve misafirlerime sundum. Tadan herkes çok severek yedi… Özellikle tahinin tadı çok yakışıyor. Kendilinden çatlayan harika bir kurabiye oluyor. Ayrıca üzerine ceviz de koyarsanız tadna doyum olmuyor :) . Kısacası en yakın zamanda bu lezzetli kurabiyeleri yapın derim. Hazır kışda geldi. Evlerimizde tahin daha çok olacaktır.
MALZEMELERİ:
200 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 bardak tahin
1 bardak toz şeker
1 tane yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
1 vanilya
Alabildiğince un
ÜZERİNE:
İri dövülmüş ceviz ve ayırdığınız yumurta akı
tahinli kurabiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarinimizi yoğurma kabına alıyoruz. Ardından şekerimizi ekliyoruz ve ezerek harmanlıyoruz. Tahini ilave ediyoruz.

Yumurtamızın sarısını katıp, beyazını ayırıyoruz. Vanilyasını da ekledikten sonra azar azar un ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz.

Ele yapışmayacak kıvamda olana kadar un ekleyip, yoğuruyoruz. Yaklaşık 3,5-4 bardak un alıyor. Hamuru toparlamak zor oluyor. Ama sakın korkmayın. Kurabiyelere şekil verirken güzel şekil alıyor.

Hamurumuzdan ceviz kadar parçalar koparıyoruz ve elimizle yuvarlayarak oval şekilli kurabiyeler hazırlıyoruz.

Hazırladığımız kurabiyelerin üst kısımlarını önce yumurta beyazına daha sonra iri çekilmiş cevize bulayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

180 derecede ısıttığımız fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Üzerlerinin hafif pembeleşmesi yeterli olacaktır. Çok kızartmayın.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri