Logo

Tahinli Turp Salatası


3 yıl önce
1.470 kez görüntülendi

Reklamlar

Tahinli Turp Salatası

Malzemeleri: 250 gram tahin,
5 adet beyaz turp,
3-4 adet turunç,
3 diş sarımsak

Yapılışı: Turplar kabuklan soyularak orta delikli rende ile rendelenir. 10 dakika bırakılır (suyunu bırakmas için) sonra 2 avuç arasında sıkılır, tahin bir kâseye konur, ayrı bir kaba kabukları soyulduktan sonra sıkılan turunç ekşisi ile yavaş yavaş kanştmlır.

turp salatası

Ekşi tahine yedirilir (Bu işi yaparken tahinin kısılmamasma dikkat etmelidir). Sulu ve özlenmiş yoğurt kıvamına gelince dövülmüş sarmısak ve turplar karıştırılır. Bir bardak su ilave edilerek istenilen kıvama getirilir.

NOT: Bu salata içli köfte ile sofraya alınır. Sulu kıvamda arzu edilirse kaşıkla, koyu kıvamda hazırlanırsa çatalla yenir. İsterseniz bu salatayı çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca Adana yöresine ait bir salata tarifidir.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri