Logo

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi


1 yıl önce
1.040 kez görüntülendi

Reklamlar

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi
Tarçın, tatlılara çok yakışır. Öyle ki her türlü tatlı ile çok güzel gider. Kek ve kurabiyelere tattığı lezzet de çok güzeldir. Hem oldukça da faydalı bir baharattır. Kokusu insanı rahatlatır. Ben evde sık sık kullanırım. Özellikle de kurabiyede… Bu kurabiyenin yapılışı oldukça pratik. Çayın yanında da çok güzel gidiyor. Tarçın ve Cevizin uyumu çok güzel. Günleriniz için tabaklarınıza yakışacak bir lezzet diye düşünüyorum.
MALZEMELERİ:
250 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 tane yumurta beyazı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı iyice dövülmüş Ceviz
1 çay kaşığı Tarçın
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
2 tatlı kaşığı Tarçın
3 çorba kaşığı pudra şekeri
tarcinli cevizli kurabiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra sıvı yağı ve yumurta beyazını ilave edip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Sıvı yağı ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.Daha sonra dövülmüş ceviz, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı katıyoruz.

En sn azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz ele yapışmayan, yumuşak, kulak memesi kıvamında olmalı… İstediğimiz kıvamı alana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Tüm malzemeyi bu şekilde bitiriyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt dizdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

160 derece ısıttığımız fırınımıza atıyoruz. Bu arada pudra şekeri ve tarçını bir güzel harmanlıyoruz. Kurabiyelerimizi kontrollü olarak pişirdikten sonra, fırından çıktığı gibi tarçınlı ve pudra şekerli karışıma bulayarak tabağa alıyoruz.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri