Logo

Tarçınlı Misket Kurabiye Tarifi


1 hafta önce
29 kez görüntülendi

Reklamlar

Tarçınlı Misket Kurabiye Tarifi

Bu gün sizlere mis gibi kokan, lokmalık ve çok lezzetli bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Ağızda dağılan bir hamuru var. Tadan herkes çok beğeniyor. Özellikle günleriniz için çok uygun bir kurabiye diyebilirim. Tarçının kokusu da hamura çok yakışıyor. Mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELERİ:
1 yumurta
4-5 silme çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 vanilya
1 kabartma tozu
250 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
Tarçın
Pudra şekeri
tarcinli misket kurabiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşattığımız margarini karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine pudra şekerini ilave ediyoruz. 4 veya 5 silme kaşık yazdım fazla şekerli sevmeyenler 4 kaşık koysunlar.

İkisini bir güzel karıştırıyoruz. Ardından yumurtayı katıp, karıştırmaya devam ediyoruz. Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu katıyoruz. Sıvı yağı ilave ediyoruz.

Unu azar azar ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Hamurumuz hazır olduktan sonra küçük parçalar koparıp, yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Fırını 180 derecede ısıtıyoruz ve kurabiyelerimizi içine atıyoruz. Sürekli kontrol ederek, çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Küçük olduklarından dolayı çok çabuk pişiyorlar. 8-10 dakika pişmesi için yeterli oluyor.

Onlar pişerken büyük bir tabağa zevkimize uygun miktarda pudra şekeri ve tarçın koyup, karıştırıyoruz.

Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkardığımız gibi, sıcak sıcak pudra şekeri ve tarçının olduğu tabağa alıp, iyice buluyoruz.

Daha sonra servis tabağına alarak, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri