Logo

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi


1 yıl önce
713 kez görüntülendi

Reklamlar

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi
Sizlere daha yapım aşamasında evinizi mis kokutacak harika bir çörek tarifi vermek istiyorum. Özellikle çay saatleriniz için çok güzel olacak. Misafirleriniz bayılacak diye düşünüyorum. Kokusu ve tadı insanı büyülüyor. Özellikle tarçın sevenler mutlaka denemeli diye düşünüyorum. Aileniz de çok sevecekler. Buyurun lezzetli çöreklerimizin tarifine…
MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
Yarım bardak süt
Yarım bardak su
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı instant mayaYarım çay kaşığı tuz
3,5 bardak un
HARCI İÇİN:
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı Tarçın
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
4 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm (isteğe bağlı)
tarcinli Rulo Corek
YAPILIŞI:
Öncelikle su ve sütümüzü bir cezveye alıyoruz ve ocağımızı açıp, ılıtıyoruz. Parmağımızı soktuğumuzda kesinlikle yakmamalı ılık olmalı, yoksa maya işlevini yapamaz.

Ilıttığımız su ve sütü, mayayı ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz ve ellerimizle karıştırarak eritiyoruz. Daha sonra sıvı yağı, yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Tuzu ekledikten sonra unu azar azar ilave ederek, yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurup, un eklemeye devam ediyoruz.

Daha sonra kabımıza az un serpiyoruz ve hamurumuzu top yapıp, kaba koyuyoruz. Kabın üzerini streç filmle kapatıyoruz ve bir saat mayalanması için bekliyoruz.

Mayalandıktan sonra tezgaha alıp tekrardan yoğuruyoruz. Geniş bir dikdörtgen şeklinde merdane ile açıyoruz. Uzunlamasına ikiye kesiyoruz.

Margarinimizden bir çorba kaşığı ayırıp, kalanı hamurumuzun üzerine sürüyoruz.

Tavaya ayırdığımız margarini koyup, eritiyoruz. Daha sonra esmer şeker, tarçın ve kuru üzümleri ekleyerek kavuruyoruz.

Kestiğimiz hamurların üzerine harcımızın yarı yarıya koyup, sürüyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra yaklaşık 2,5 santimlik parçalar olacak şekilde dilimliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Bu şekilde de yarım saat mayalandırıyoruz.

Fırınımızı 200 derecede ısıttıktan sonra çöreklerimizi atıyoruz ve üzerleri güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Fırından alıp, ılınmasını bekliyoruz ve servis tabağına alıp, servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri