Logo

Tas Kebabı Tarifi


3 yıl önce
2.997 kez görüntülendi

Reklamlar

Tas Kebabı Tarifi

Malzemeleri:

- 400 gram kuşbaşı et
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet büyük patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar Tuz ve Karabiber
- Kırmızı Toz biber
- Ayçiçek yağı

tas kebabı

Tas Kebabı Yapılışı: Bir tavaya biraz ay çiçek yağı koyarak kızdırın. Daha sonra etleri içine atarak etleri pişirelim. Etler önce suyunu salacaktır daha sonra saldığı suyu tekrar çekecektir. Kısık ateşte pişirirseniz etler daha yumuşak olurlar. Suyunu çektikten sonra içerisine doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı atalım kavurmaya devam edelim.

Daha sonra içerisine salçayı ve üzerini geçmeyecek şekilde kaynamış su ekleyelim. Patatesleri soyalım ve küp şeklinde doğrayarak etimizin içerisine ekleyelim. Tenceremizin kapağını kapatarak patateslerin yumuşamasını bekleyelim. Patateslerde yumuşadıktan sonra tas kebabımız hazırdır. Servis ederken yanına pirinç pilavı veya patates püresi koyarsanız daha güzel bir görünüm sağlarsınız. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri