Logo

Tas Kebabı Yapılışı


2 yıl önce
779 kez görüntülendi

Reklamlar

Tas Kebabı Yapılışı
Bu harika et yemeğini küçüklüğümden beri çok severim. Canım annem eve misafir geleceğinde veya özel günlerde mutlaka bu yemeği yapardı. İçine kızartılmış patates de katanlar var ama ben onu tas kebabı olarak göremedim hiç. Benim tas kebabından anlayışım annemin bu enfes tarifi… Yanına pirinç pilavı ile harika oluyor. Ayrıca az sulu bir yemek olduğu için pilavın üzerinde ikram edildiğinde de çok güzel oluyor. Yanına cacık veya köpüklü bir ayran yapıldığında ise tadına doyum olmuyor.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış dana eti
4 tane çarliston biber
1 tane soğan
3 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
tas kebabi
YAPILIŞI:
Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım. Etimiz sert ise ben genellikle eti önceden biraz haşlıyorum. Sizin de öyle ise bir tencereye koyduğumuz etlerin üzerine su ekliyoruz ve haşlanması için ocağa koyuyoruz. Ara sıra oluşan köpüklerini almayı unutmuyoruz. Ama etinizin yumuşaklığına güveniyorsanız direk çiğden de yapabilirsiniz. Gelelim tarifimize. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğruyoruz. Biberlerimizin tohumlarını alıyoruz ve ince ince doğruyoruz. Tenceremizin içine sıvıyağımızı ilave ediyoruz. Soğan ve biberlerimizi atıp, kavuruyoruz. Daha sonra etimizi ilave ediyoruz ve hepsini birden çok güzel bir şekilde kavurmaya devam ediyoruz. Salça ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra domateslerini ilave ediyoruz. Bu şekilde de kavuruyoruz. Ardından üzerine sıcak su ilave ediyoruz. Fazla koymaya gerek yok çünkü bu yemek fazla su kaldırmıyor. Su iyice kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte etlerimiz güzelce yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bu arada tuz ve baharatlarını katmayı unutmuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri