Logo

Tavuk Dolması Tarifi


3 yıl önce
988 kez görüntülendi

Reklamlar

Tavuk Dolması Tarifi
Malzemeleri:
1 adet tavuk (1000-1200 gram)
250 gram koyun kıyması
2 jambon dilimi (ince kıyılmış)
6 dilim füme dil (ince kıyılmış)
2 adet yumurta
2 haşlanmış yumurta (ince kıyılmış)
100 gram ayıklanmış şam fıstığı
1 ekmek dilimi (ıslatıp, sıkılmış ekmek içi )
1 çay kaşığı muskat
2 çorba kaşığı tavuk suyu
İsteğe göre tuz ve karabiber

tavuk dolması

Yapılışı :  Tavuğun derisi parçalanmadan çıkarılır (arzu eden bu işi kasaba yaptırabilir). Deriyi servis tabağında koruruz. Tavuğu haşlarız. Suyunu tencerede koruruz. Etini ince ince kıyıp ekmek içi, kıyma, ince kıyılmış jambon, füme dil, haşlanmış yumurta, şamfıstığı, 2 çiğ yumurtayla birlikte, tuz, karabiber, muskat ve tavuk suyunu ilave ederek malzemeyi iyice yoğururuz. Bu harçla, tavuğun derisini tavuk formunu bozmadan doldurup deriyi  iğne iplikle dikeriz. Hazırladığımız bu tavuk dolmasını kendi suyunda pişiririz. Servis tabağına çıkarır, 1 gün buzdolabında bekletir, ertesi gün dilimleyip soğuk servis ederiz.
Not: Tavuk dolması Noel, yılbaşı sofralarında maharetli ev hanımlarının medarı iftiharı sayılan yemeklerindendi

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri