Logo

Tavuk Dolması Yapılışı


2 yıl önce
1.054 kez görüntülendi

Reklamlar

Tavuk Dolması Yapılışı
Yılbaşı yaklaşıyor. Tavuk dolması tarifi vermeden geçmek istemedim. Bu pratik bir tavuk dolması… Ben iç pilavı çok karışık sevenlerden değilim, gayet sade bir pilav yapıyorum ve çok lezzetli oluyor. Üstelik çocuklar bu şekilde daha çok seviyorlar. Ama sizler ciğerli, kuş üzümlü ve fıstıklı bir iç pilav da hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…
MALZEMELERİ:
1 tane tavuk
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ketçap
İÇ PİLAV İÇİN:
1 bardak pirinç
1 tane soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tarçın
tavuk dolmasi
YAPILIŞI:
Öncelikle pilavımızı yaparak başlayalım. Soğanımızı yemeklikten biraz daha küçük doğruyoruz. Pirinçlerimizi akan suyun altında yıkıyoruz. Altından berrak su akana kadar yıkamaya devam ediyoruz. Büyükçe bir tavanın içine zeytinyağını koyuyoruz. Ardından soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Pirinçlerimizi de ekleyip, birlikte kavuruyoruz. Tuzunu, baharatlarını ilave ediyoruz. Bir bardak sıcak su koyuyoruz ve altı kısık olarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tavuğumuzu alırken içini temizletmeyi unutmuyoruz. Öncelikle tavuğumuzu ocağın üzerinde tütsülüyoruz. Ardından güzelce yıkıyoruz. Bu arada pilavımız pişmiş olacaktır. Hazırladığımız pilavı tavuğumuzun içine dolduruyoruz. Alt kısmını ve boynunu dikiyoruz. Arıdandan fırın tepsisinin ortasına koyuyoruz. Bir kasede salça, ketçap, zeytinyağı ve de yoğurdu güzelce çırpıyoruz. Hazırladığımız sosu tavuğumuzun hertarafına güzelce sürüyoruz. Daha sonra 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri