Logo

Tavuk Kroketleri


3 yıl önce
677 kez görüntülendi

Reklamlar

Tavuk Kroketleri

Malzemeleri: 1 küçük tavuk (haşlanmış,kemikleri ayıklanmış ve küçük parçalara bölünmüş)
250 gram dil ve jambon  (karışık jülyen kesilmiş)
4 adet yumurta (haşlanmış ve ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
100 gram rendelenmiş kaşarpeyniri veya gravyer peyniri
1 çay kaşığı muskat tozu
İsteğe göre tuz ve karabiber

Kızartma için sıvıyağ

tavuk kroketleri

Yapılışı  : Tavuk parçalarını dil ve jambon dilimlerini ince kıyılmış yumurtalarla birlikte iyice karıştırırız. Küçük bir tencerede un ile yağı karıştırıp bir taşım (3-4 dakika) pişirir ve tavuk karışımına ekleriz. Rendelenmiş peynir, 3 yumurta, muskat, tuz ve karabiber ilave ederek tahta bir kaşıkla malzemeyi iyice karıştırıp birbirine yediririz. Hazırladığımız malzemeden çorba kaşığıyla aldığımız parçaları kızgın yağda kızartır, sıcak servis ederiz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri