Logo

Tavuk Pane Tarifi


2 yıl önce
2.311 kez görüntülendi

Reklamlar

Tavuk Pane Tarifi
Evde hazır yemek olmadığında sıklıkla yaptığım bir tarif bu. Çocuklar da çok seviyor. Yanına pirinç pilavı ve güzel bir salata ile de harika gidiyor. Hem çok pratik hem de çok lezzetli oluyor. Pane harcı için değişik ürünler de kullanabilirsiniz. Sizin damak zevkinize kalan bir şey… Afiyet olsun…
MALZEMELERİ:
2 tane inceltilmiş tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay bardağı un
2 tane yumurta
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Köri
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
tavuk pane

YAPILIŞI:
Öncelikle tavuk göğüslerimizi parmak kalınlığında doğruyoruz. Ardından marine için üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ve köri koyuyoruz. Tereyağını eritip, ilave ediyoruz. Tavuklarla beraber harmanlıyoruz. Yaklaşık 40-45 dakika buzdolabında bekletiyoruz.Bir kasede yumurtaları çırpıyoruz. Unları da ayrı ayrı kaselere koyuyoruz. Tavuk etlerini önce una daha sonra yumurtaya ondan sonra da galeta ununa bulayıp, tavada kızdırdığımız sıvı yağda güzelce kızartıyoruz.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri