Logo

Tavuklu Karnıyarık Tarifi


2 yıl önce
751 kez görüntülendi

Reklamlar

Tavuklu Karnıyarık Tarifi
Karnıyarığı bir tek kıymayla yapıldığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Tavuk eti gerçekten çok yakışıyor. Üstelik patlıcanların közlenmiş olmasından dolayı da çok güzel bir kokusu ve tadı oluyor. Yemeğe misafiriniz varsa mutlaka bunu yapıp sunmalısınız. Kızartmadan da daha hafif oluyor.
MALZEMELERİ:
4 patlıcan
1 tavuk göğsü
1 soğan
3 diş sarımsak
7-8 mantar
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
4 adet kaşar peyniri dilimi
2 yemek kaşığı sıvı yağ

tavuklu karniyarik

YAPILIŞI:
Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur. Fırında kaba dizilir, ortaları açılır. Sıvı yağda soğan, sarımsak sotelenir. Sonra doğranmış tavuk göğsü katılarak kavrulur. Mantarların kabukları soyulur, doğranır, ilave edilir. Mantarların suyu çekince 1 çorba kaşığı un koyulup kavrulur. 1 çay bardağı süt eklenir. Fırın kabına dizilen patlıcanların içine hazırlanmış tavuklu harç paylaştırılır. Üstlerine kaşar dilimi koyulur. 170 derecede 15 dakika fırında pişirilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri