Logo

Taze Soğanlı Zeytinyağlı Enginar


3 yıl önce
1.540 kez görüntülendi

Reklamlar

Taze Soğanlı Zeytinyağlı Enginar
Malzemeleri: 
10 adet enginar
2 demet ince kıyılmış taze soğan
1 demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış nane
2 limon suyu
1 bardak zeytinyağı
1,5 bardak su
İsteğe göre tuz ve karabiber

zeytinyağlı taze soğanlı enginar

Yapılışı: Çukur bir kapta kıyılmış taze soğan, dereotu ve naneyi karıştırırız. Enginarları bu harçla doldurup harcını dökmemeye dikkat ederek, yayvan bir tencereye yüzleri aşağı gelecek şekilde yerleştiririz. Artan harcı enginarların etrafına koyarız. Üstüne tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı gezdiririz. Porselen bir tabakla üstünü kapattıktan sonra, suyunu ilave eder, kısık ateşte pişiririz. Yemek piştikten sonra porselen tabağı yemeğin üstünden alıp enginarları bir spatulayla servis tabağına aktarır, ılık veya soğuk servis ederiz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri