Logo

Tencerede İzmir Köfte Tarifi


10 ay önce
1.015 kez görüntülendi

Reklamlar

Tencerede İzmir Köfte Tarifi

İzmir köfte, çoğu insan tarafında sevilen bir yemektir. Patates ve köftenin uyumunu da anlatmama gerek yok. İzmir köfte genellikle fırında yapılır. Bu gün size vereceğim tarifte tencerede yapılıyor ve çok lezzetli oluyor. İzmir köftenizi bir de bu şekilde deneyin derim.

MALZEMELERİ:
350 gr. dana kıyma
1 tane küçük boy yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 tane patates
1 tane soğan
2 tane domates
2 tane yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Çay kaşığının ucu kadar kimyon
Karabiber
tencerede izmir kofte
YAPILIŞI:
Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz. Soğanımızı soyuyoruz ve kıymanın içine rendeliyoruz. Yumurtamızı kırıyoruz. Ekmek dilimlerini ufalayıp, ilave ediyoruz.

Tuz, karabiber ve kimyonu da katıp, bir güzel yoğuruyoruz. Daha sonra yayvan köftelerimizi yapıyoruz. Bir tabağa diziyoruz. Streç ile kapatıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

Patateslerimizi soyuyoruz ve yarım daire olarak doğruyoruz.

Domateslerimizi de dilimliyoruz. Biberlerin tohumlarını alıyoruz ve doğruyoruz.

Tenceremizi alıyoruz. Bir patates, bir köfte olacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine domates ve biberleri diziyoruz.

Salçamızı sıcak suda eritiyoruz. Sosumuzu tencereye gezdirerek, döküyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz. Çok tuz atmayın. Çünkü köftelerde de var.

Ocağımızı önce orta ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte açıyoruz. Kontrollü olarak, patateslerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Daha sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri